بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت چیست؟

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت چیست؟

در سال‌های گذشته کاشت ایمپلنت دندان به عنوان روش استاندارد درمان جای خالی دندان‌های از دست رفته بسیار مورد توجه بیماران قرار گرفته است. براساس اینکه کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی یا دیجیتال انجام می‌شود با مقداری درد، خونریزی، تورم و التهاب همراه خواهد بود. همچنین گاهی به دلایلی در محل ایمپلنت، عفونت ایجاد می‌شود که برای کنترل آن از داروهای آنتی بیوتیک استفاده می‌شود. به این ترتیب این سوال پیش می‌آید که بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت چیست و تا چند روز باید آن را مصرف کرد. از این رو قصد داریم در این مقاله از مجله دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت بهترین آنتی‌ بیوتیک‌ها برای عفونت ایمپلنت دندان را بررسی کنیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. 

علت ابتلا به عفونت بعد از ایمپلنت دندان چیست؟

از مهم‌ترین علل ابتلا به عفونت بعد از ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
  • مصرف زیاد سیگار و دخانیات
  • مصرف مشروبات الکلی
  • زیاده‌روی در مصرف شیرینی و شکلات
  • ابتلا به دندان قروچه
  • مصرف برخی داروهای خاص
  • نصب غیر اصولی ایمپلنت 
  • ضعف سیستم ایمنی
  • نامرتبی و ناموزون بودن دندان‌ها
  • دندان‌های ضعیف و شکننده

بیشتر بخوانید: علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

درمان عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

برای درمان عفونت ایمپلنت دندان، اقدامات زیر انجام می‌شود:

  • درمان دارویی با آنتی بیوتیک
  • پاکسازی و تخلیه عفونت
  • درمان موضعی عفونت
  • جراحی 

درمان دارویی با آنتی بیوتیک، معمولا اولین اقدامی است که برای کنترل عفونت ایمپلنت و جلوگیری از انتشار آن در کل بدن انجام می‌شود. در ادامه در مورد بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت بیشتر توضیح خواهیم داد. 

انتی بیوتیک

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

آنتی بیوتیک‌ها انواع مختلفی دارند و با توجه به وضعیت جسمانی، سن و بیماری فرد در دوزهای متفاوتی تجویز می‌شوند. توجه کنید که هدف ما از ارائه این بخش، صرفا اطلاع‌رسانی در مورد آنتی بیوتیک‌های مورد مصرف در کنترل عفونت ایمپلنت دندان است. به این ترتیب مطالعه این بخش، به این معنی نیست که شما می‌توانید هر کدام از این داروها را بدون مشورت با پزشک مصرف کنید. با توجه به آمارهای موجود، داروهای زیر جزو بهترین آنتی بیوتیک‌ها در درمان عفونت بعد از ایمپلنت دندان هستند:

۱- آموکسی سیلین به همراه کلاوولانیک اسید

آموکسی سیلین به همراه کلاوونیک اسید، جزو پرمصرف‌ترین و کاربردی‌ترین ترکیبات دارویی برای کنترل عفونت بعد از ایمپلنت دندان است. این ترکیب قادر است طیف وسیعی از باکتری‌هایی که باعث بروز عفونت در محل ایمپلنت دندان می‌شوند، از بین ببرد. 

۲- مترونیدازول

دومین داروی موثر در کاهش عفونت بعد از کاشت ایمپلنت دندان، به طور قطع مترونیدازول است. این دارو ترکیبات خاص و منحصر به فردی دارد که می‌تواند شدیدترین عفونت‌های دندانی را به طور کامل درمان کند. عموما مترونیدازول زمانی تجویز می‌شود که دیگر آنتی بیوتیک‌ها در از بین بردن عفونت دندان موثر نیستند. 

۳- کلیندامایسین

کلیندامایسین از دیگر داروهای آنتی بیوتیکی است که در کنترل عفونت ایمپلنت دندان تجویز می‌شود. این دارو زمانی تجویز می‌شود که فرد نسبت به خانواده پنی سیلین‌ها حساسیت دارد. کلیندامایسین با مهار رشد تمام باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی در محل کاشت ایمپلنت دندان، به درمان عفونت کمک می‌کند. 

۴- آزیترومایسین

آزیترومایسین جزو قوی‌ترین آنتی‌ بیوتیک‌ها است که در اغلب موارد در یک دوره هفت روزه تجویز می‌شود. آزیترومایسین ترکیباتی بسیار قوی دارد و می‌تواند علاوه بر باکتری‌ها، قارچ‌های عامل عفونت لثه را در زمانی کوتاه از بین ببرد. 

۵- داکسی سایکلین

داکسی سایکلین جزو خانواده آنتی بیوتیکی تتراسایکلین بوده و جزو موثرترین آنتی بیوتیک‌ها در درمان عفونت ایمپلنت دندان به شمار می‌رود. داکسی سایکلین علاوه بر از بین بردن باکتری‌های عامل عفونت می‌تواند التهاب، ورم، قرمزی لثه و استخوان فک را نیز کنترل کند. 

بیشتر بخوانید: نحوه مصرف آموکسی سیلین و مترونیدازول برای عفونت دندان

راهنمای مصرف آنتی بیوتیک قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دندان

بعد از کاشت ایمپلنت تا چند روز باید آنتی بیوتیک بخوریم؟

عفونت جزو مهم‌ترین دلایل شکست درمان کاشت ایمپلنت است و به همین دلیل اهمیت بالایی دارد. به این ترتیب دندانپزشکان آنتی بیوتیک‌های مختلف را ممکن است برای بعد از کاشت ایمپلنت تجویز کنند. نوع آنتی بیوتیک و دوره مصرف آن کاملا به نظر دندانپزشک بستگی دارد. این یعنی شما نمی‌توانید دوز دارو یا دوره مصرف آن را خودسرانه افزایش دهید. پس اگر شما هم این سوال را دارید که تا چند روز باید آنتی بیوتیک مصرف کنید، باید پاسخ این سوال را از دندانپزشک خود جویا شوید. عواملی چون سن، تعداد ایمپلنت، شرایط جسمانی، ابتلا به بیماری زمینه‌ای و مصرف داروهای دیگر نیز در تعیین دوره مصرف آنتی بیوتیکی بعد از کاشت ایمپلنت دندان موثر هستند. 

بیشتر بخوانید: عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

راهنمای مصرف آنتی بیوتیک قبل و بعد از کاشت ایمپلنت دندان

به طور کلی مصرف آنتی‌ بیوتیک‌ها قواعد خاص خود را دارد، زیرا مصرف بی‌رویه و خودسرانه آن‌ها می‌تواند تاثیر بسیار بدی روی سلامت جامعه بگذارد. زمانی که فرد بدون نظر پزشک و بدون درنظرگرفتن دوز دارو، آنتی بیوتیک مصرف می‌کند عوامل ایجادکننده عفونت نه تنها از بین نمی‌روند، بلکه نسبت به داروی مصرفی مقاوم می‌شود. این مساله فرد را در مواجهه با عفونت‌های آتی کاملا بی‌دفاع خواهد کرد. بنابراین اینکه بدانید که کدام آنتی بیوتیک‌ها قدرت بیشتری برای کنترل عفونت دارند، به این معنی نیست که می‌توانید آن‌ها را خودسرانه و بدون تجویز پزشک خود مصرف کنید. 

گاهی ممکن است که دندان شما در حال حاضر درگیر عفونت باشد؛ در این شرایط دندانپزشک قبل از کاشت ایمپلنت و برای اطمینان بیشتر بعد از آن یک دوره آنتی بیوتیک تجویز می‌کند. دوره مصرف آنتی بیوتیک‌های مختلف بسته به شدت و دوز آن‌ها از ۳ تا ۱۰ روز متفاوت است و باید آن‌ها را دقیقا مطابق تجویز پزشک مصرف کنید. مصرف آب و مایعات کافی در این دوره توصیه می‌شود، زیرا این داروها عموما منجر به کم‌آبی بدن شده و می‌توانند ریسک ابتلا به خشکی دهان را افزایش دهند.

بعد از کاشت ایمپلنت تا چند روز باید آنتی بیوتیک بخوریم؟

سخن پایانی 

یکی از عوارض ایمپلنت دندان، عفونت است که به دلایل مختلفی چون نصب نادرست ایمپلنت، ابتلا به بیماری زمینه و … ممکن است ایجاد شود. در هنگام مشاهده علائم عفونت ایمپلنت، اولین اقدام مراجعه به دندانپزشک و مشورت با او است. دندانپزشک با توجه به شدت و نوع عفونت رویکرد درمانی مناسب برای کنترل آن را انجام می‌دهد. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی در مورد درمان دارویی عفونت ایمپلنت دندان که شامل داروهای آنتی بیوتیک است، ارائه کنیم. 

کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال از کلیدی‌ترین خدمات مطب دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت است که با جدیدترین متد کاشت ایمپلنت در دنیا انجام می‌شود. در این روش از نرم‌افزارهای مخصوص و اسکنر داخل دهانی برای نصب دقیق پایه ایمپلنت استفاده می‌شود که نقش مهمی در کاهش بروز عوارض ایمپلنت نظیر عفونت دارد. برای اطلاع از هزینه و نحوه رزرو نوبت مشاوره رایگان کاشت ایمپلنت دندان در مطب دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت، فرم را زیر را کامل کنید. 

سوالات متداول 

علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

اگر ایمپلنت دندان شما دچار عفونت شده باشد علائمی چون درد، بوی بد دهان، طعم نامطبوع فلزی در دهان، لق‌شدن ایمپلنت و التهاب را تجربه خواهید کرد.

آیا می‌توان از عفونت ایمپلنت دندان جلوگیری کرد؟

با راهکارهایی چون عدم استفاده از سیگار و دخانیات، رعایت مراقبت‌های بهداشتی دهان و دندان و همچنین مراجعه منظم به دندانپزشکی برای بررسی سلامت دندان‌ها و ایمپلنت می‌توان از بروز عفونت بعد از ایمپلنت جلوگیری کرد. 

بهترین آنتی بیوتیک‌ها برای کنترل عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

آموکسی سیلین، داکسی سیلین، مترونیدازول، آزیترومایسین و کلیندامایسین از بهترین آنتی‌ بیوتیک‌ها برای کنترل عفونت بعد از کاشت ایمپلنت دندان هستند.

آیا برای مصرف آنتی بیوتیک بعد از کاشت ایمپلنت باید با پزشک مشورت کنیم؟

بله. مصرف هر گونه آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت دندان باید با نظر و مشورت پزشک شما باشد. 

آیا می‌توان مصرف آنتی بیوتیک را بدون نظر دندانپزشک قطع کرد؟

خیر. اتمام دوره آنتی بیوتیکی برای کنترل عفونت ایمپلنت دندان از اهمیت بالایی برخوردار است و داروها باید به طور کامل مصرف شوند تا تاثیرگذار باشند.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

مطالب مرتبط
کیست دندان چیست؟ علائم و روش‌های درمان کیست دندان

کیست دندان چیست؟ علائم و روش‌های درمان کیست دندان

کیست دندان یکی از عارضه‌های نسبتا شایع مربوط به دهان و دندان است. کیست دندان هم کودکان و هم بزرگسالان را درگیر می‌کند. کیست‌های دندانی، توده‌هایی از بافت نرم هستند که درون آن‌ها پر از مایعی چرکی است و در اطراف دندان‌ها ایجاد می‌شوند. کیست دندان در اغلب موارد، غیرسرطانی

اوردنچر چیست؟ برای چه کسانی توصیه می شود

اوردنچر چیست؟ برای چه کسانی توصیه می شود

از دست دادن دندان به خصوص در سن بالا یک مشکل شایع است. افراد به دلایل مختلفی مجبور می‌شوند یکی یا چندتا از دندان‌های خود را بکشند. بعد از کشیدن دندان باید بلافاصله جای خالی آن به روش مناسبی پر شود. یکی از این روش‌ها اوردنچر است که همان دندان

برای هر فک چند ایمپلنت لازم است؟ تعداد ایمپلنت لازم برای کاشت در شرایط مختلف بی دندانی

برای هر فک چند ایمپلنت لازم است؟ تعداد ایمپلنت لازم در جایگزینی دندان از دست رفته

بی دندانی به شرایطی گفته می‌شود که فرد در طی آن یک یا چند تا از دندان‌های خود را از دست داده باشد. بی دندانی به دلایلی مخلتفی مثل ضربه، فشار زیاد، پوسیدگی شدید، اعتیاد، کهولت سن و یا ضعیف‌بودن دندان‌ها ممکن است ایجاد شود. چیزی که اهمیت دارد، این

فرق اوردنچر با ایمپلنت دندان چیست؟ بررسی تفاوت اوردنچر با ایمپلنت دندان

فرق اوردنچر با ایمپلنت دندان چیست؟ بررسی تفاوت اوردنچر با ایمپلنت دندان

اوردنچر و ایمپلنت دندان، دو روش پرطرفدار در درمان جای خالی دندان‌های از دست رفته هستند. نقطه شباهت اصلی این ۲ روش، استفاده از پایه فلزی درون استخوان فک است. در روش ایمپلنت هر واحد دندان به کمک یک پایه ایمپلنت نصب می‌شود. اما در اوردنچر می‌توان جای خالی تعداد