عوارض پودر سفیدکننده دندان- بررسی معایب و مضرات سفید کننده های دندان

عوارض پودر سفیدکننده دندان- بررسی معایب و مضرات سفید کننده های دندان

زردی دندان‌ها یکی از مشکلاتی است که زیبایی دندان‌ها را هدف قرار می‌دهد. همه ما دوست داریم زیبا به نظر برسیم و برای همین به دنبال روش‌های زیباسازی دندان‌هایمان هستیم. سفیدی دندان‌ها، تاثیر زیادی روی زیبایی صورت و لبخند دارد. در واقع یکی از مولفه‌های مهم زیبایی صورت، داشتن دندان‌هایی سفید و یکدست است. به همین خاطر است که از گذشته تا اکنون، بشر به روش‌های مختلف سعی کرده تا دندان‌هایی سفید داشته باشد. یکی از این روش‌ها، استفاده از پودر سفیدکننده دندان است. این پودرها با سایش ملایم مینای دندان، لکه‌های زرد و قهوه‌ای سطحی را از بین برده و باعث سفیدشدن آن‌ها می‌شوند. در ادامه این مقاله به بررسی عوارض پودر سفیدکننده دندان می‌پردازیم.

چرا دندان‌ها زرد می‌شوند؟

به طور کلی رنگ دندان‌های انسان، کاملا سفید یکدست نیست و در طیف خاکستری تیره تا روشن قرار دارد. به مرور زمان رنگ دندان‌ها تحت تاثیر عوامل مختلفی رو به زردی گذاشته و تغییر می‌کند. مهم‌ترین عواملی که منجر به تغییر رنگ دندان می‌شوند عبارت اند از:

  • افزایش سن
  • ابتلا به سرطان
  • ابتلا به بیماری‌های خود ایمنی
  • اعتیاد
  • مصرف زیاد سیگار و قلیان
  • مصرف زیاد مشروبات الکلی
  • ژنتیک و جنس دندان‌ها
  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
  • درمان ارتودنسی
  • نامنظمی و به هم ریختگی دندانی
  • مصرف زیاد قند و شکر
  • مصرف زیاد قهوه و شکلات
پودر سفیدکننده دندان چیست؟

پودر سفیدکننده دندان چیست؟

پودر سفیدکننده یکی از ترکیباتی است که برای سفیدترکردن دندان‌ها استفاده می‌شود. این پودرها عموما بر پایه سیلیس هستند. عملکرد این پودرها به این شکل است که سیلیس موجود در پودر، خاصیت سایندگی داشته و با از بین بردن لایه مینای دندان منجر به از بین رفتن لکه‌های سطحی آن می‌شود. با سایش لایه مینا، دندان به طور موقتی سفید می‌شود اما مجددا دچار تغییر رنگ شده و زرد می‌شود. دندانپزشکان بر این باور هستند که پودر سفیدکننده به مرور دندان‌ها را حساس کرده و در نهایت باعث از بین رفتن عصب آن‌ها می‌شود. گاهی آسیب به قدری زیاد است که فرد به عصب‌کشی نیاز پیدا می‌کند. اگر می‌خواهید دندان‌هایتان سفیدتر شود، پیشنهاد ما این است که به جای پودرهای سفیدکننده درمان‌های ترمیمی و زیبایی مثل بلیچینگ انجام دهید.

آیا پودرسفیدکننده دندان واقعا تاثیر دارد؟

اگر صادقانه بنگریم، پودرهای سفیدکننده دندان واقعا تاثیر ندارند. آن‌ها تنها لایه روی دندان را از بین می‌برند و به این شکل به از بین رفتن لکه‌های سطحی جلوگیری می‌کنند. بنابراین اثر آن‌ها موقتی بوده و نمی‌توانند باعث سفیدشدن همیشگی دندان‌ها شوند. همچنین این ترکیبات در از بین بردن لکه‌های عمیق و کهنه دندانی که در اثر اعتیاد و … ایجاد شده اند ندارند. بنابراین اگر می‌خواهید دندان‌هایتان برای همیشه سفید و مرتب باشد، توصیه می‌کنیم روش‌های ترمیمی و زیبایی دندانپزشکی مثل کامپوزیت و بلیچینگ را امتحان کنید.

پودرسفیدکننده چگونه به دندان آسیب می‌زند؟

به طور کلی دندان‌ها دارای سه لایه ریشه، عاج و مینا هستند. ریشه لایه داخلی و مینا خارجی‌ترین لایه است و هر بخش وظیفه مشخصی دارد. مینا به عنوان لایه بیرونی، لایه محافظ دندان‌ها بوده و از آن‌ها در برابر آسیب‌ها و باکتری‌های مختلف مراقبت می‌کند. لایه دوم یا لایه عاج، لایه زیرین مینا است که از فیبرهای کلاژن تشکیل شده و وظیفه استحکام و مقاومت دندان را برعهده دارد. آخرین لایه، ریشه و عصب دندان است که هم تکیه‌گاه دندان بوده و با داشتن اعصاب مختلف، مسئول حسگری در دندان‌ها است.

استفاده غیرمجاز و ناآگاهانه از پودر سفیدکننده دندان می‌تواند به تمامی این لایه‌ها آسیب بزند. اولین لایه در معرض خطر، لایه مینا است که به مرور زمان از بین می‌رود و دندان در معرض پوسیدگی قرار می‌گیرد. بعد از تخریب لایه مینای دندان، ترکیبات پودر سفیدکننده به لایه عاج هم نفوذ کرده و منجر به تخریب فیبرهای کلاژن می‌شوند. این مشکلات اگر چه که در استفاده کوتاه مدت مشخص نمی‌شوند، اما در درازمدت آسیب‌های زیادی به همراه دارند و منجر به از بین رفتن دندان می‌شوند.

مهم‌ترین عوارض پودر سفیدکننده دندان چیست؟

استفاده از پودر سفیدکننده عوارض مختلفی می‌تواند به همراه داشته باشد که مهم ترین عوارض پودر سفیدکننده دندان عبارت است از:

افزایش حساسیت دندان

همانطور که گفتیم استفاده زیاد از پودر سفیدکننده، لایه مینا را که لایه محافظ دندان است، از بین می‌برد. به این ترتیب یکی از عوارض محتمل پودر سفیدکننده دندان، افزایش حساسیت دندان نسبت به گرما و سرما است.

تحریک لثه

دومین آسیب جدی استفاده از پودر سفیدکننده، تحریک لثه است. لثه بعد از استفاده مداوم پودر سفیدکننده، تحریک شده و ملتهب می‌شود.

از بین رفتن مینای دندان

ترکیب اصلی پودر سفیدکننده دندان، مواد ساینده است. این مواد به تدریج مینای دندان را از بین می‌برند و آن را فرسوده می‌کنند.

تغییر در بافت دندان

ترکیبات دیگری که در پودر سفیدکننده دندان وجود دارد، با از بین بردن لایه‌های دندان در بافت دندان تغییر ایجاد کرده و باعث تخریب آن می‌شوند.

بیشتر بخوانیم: سفید شدن دندان های زرد در یک روز

مهم‌ترین عوارض پودر سفیدکننده دندان چیست؟

بهترین مدل‌های پودر سفیدکننده دندان چیست؟

به طور کلی توصیه می‌کنیم از پودرهای سفیدکننده دندان استفاده نکنید، با این حال اگر قصد استفاده از این محصولات را دارید بهتر است از مدل‌های معتبر و دارای پروانه بهداشتی موجود در داروخانه‌ها استفاده کنید. مدل‌های زیر محبوب‌ترین پودرهای سفیدکننده دندان هستند که می‌توانید آن‌ها را از داروخانه تهیه کنید:

  • پودرسفیدکننده برند وی وان
  • پودرسفیدکننده دندان Slow Sunday

بیشتر بخوانیم: سفید کردن دندان با جوش شیرین

سخن پایانی

یکی از محصولاتی که برای سفیدکردن دندان می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، پودرهای سفیدکننده دندان هستند. این پودرها را باید از مراکز معتبر چون داروخانه و حتما با نظر و مشورت دندانپزشک تهیه کنید. از تهیه و استفاده پودرهای غیرمعتبر و فاقد پروانه بهداشتی اکیدا خودداری کنید. برای مشاوره در مورد سفیدکردن دندان با پودر سفیدکننده و روش‌های ترمیمی، می‌توانید از خدمات مشاوره کاملا رایگان مطب دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت استفاده کنید.

سوالات متداول

چرا سفیدکننده‌های دندانی بی‌تاثیر هستند؟

اثر سفیدکنندگی این محصولات موقتی بوده و نمی‌تواند تغییر رنگ دندان‌ها را به طور کامل و برای همیشه از بین ببرد.

آیا پودر سفیدکننده به دندان آسیب می‌زند؟

پودرهای سفیدکننده عموما خاصیت سایندگی دارند و استفاده زیاد از آن‌ها، مینای دندان را به مرور از بین می‌برد.

پودر سفیدکننده دندان را باید از کجا تهیه کنیم؟

پودرهای سفیدکننده دندان را باید فقط از داروخانه‌های معتبر تهیه کنید.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

مطالب مرتبط
درمان دندان درد در بارداری

درمان دندان درد در بارداری – ۱۰ روش فوری پیشگیری و درمان دندان درد در بارداری

بارداری بدون شک حساس‌ترین و مهم‌ترین دوره زندگی هر زنی است که می‌خواهد در آیندع فرزندی سالم به دنیا بیاورد. در این دوره زنان به توجه زیادی نیاز دارند. رعایت رژیم غذایی، ورزش‌های اصلاحی، چکاپ منظم و … از جمله کارهای مهمی هستند که در این دوره انجام می‌شود. اما

بهترین خمیردندان خارجی کدام است؟

بهترین خمیردندان خارجی کدام است؟

خمیردندان مهم‌ترین ابزاری است که برای حفظ سلامت و تقویت دندان‌هایتان به آن نیاز دارید. در این مقاله از مجله دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت، قرار است در مورد بهترین خمیردندان خارجی کدام است، صحبت کنیم. پس اگر می‌خواهید با بهترین خمیردندان‌های خارجی آشنا شوید، ادامه این مقاله را از

بهترین خمیردندان ایرانی کدام است؟

بهترین خمیردندان ایرانی کدام است؟

اولین و مهم‌ترین چیزی که به سلامت دندان‌هایتان کمک می‌کند، استفاده از مسواک و خمیردندان است. دنداپزشکان می‌گویند هر فرد باید حداقل ۲ مرتبه در روز دندان‌هایش را با مسواک و خمیردندان مناسب تمیز کند. خمیردندان ماده‌ای ژله‌ای، خمیری یا ژل مایع است که حاوی ترکیبات مخصوصی برای حفظ سلامت

سفید کردن دندان با جوش شیرین چگونه است؟

سفید کردن دندان با جوش شیرین چگونه است؟

در بین روش‌های مختلف خانگی و طب سنتی که برای سفید کردن دندان‌ها وجود دارد، نام یک ترکیب همیشه به چشم می‌خورد، جوش شیرین. جوش شیرین جزو روش‌های پرطرفدار و البته موثر طب سنتی در سفیدکردن دندان‌ها است و می‌تواند با پاکسازی عمیق دندان‌ها، پلاک‌های دندانی را نیز از بین