علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

اگر قرار است به زودی کاشت ایمپلنت دندان انجام دهید، بسیار مهم است که اطلاعات کاملی در مورد عوارض و مشکلات احتمالی این روش به دست بیاورید. یکی از عوارض کمتر شایع ایمپلنت دندان، پس زدن ایمپلنت است که تنها حدود ۳ درصد افراد در فاصله کوتاه یا طولانی بعد از کاشت ایمپلنت اتفاق می‌افتد. پس زدن ایمپلنت دندان یک سری نشانه‌هایی دارد که دندانپزشک با توجه به آن‌ها دلیل این امر را متوجه شده و برای درمان اقدام می‌کند. در این مطلب از مجله دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت همراه ما باشید تا توضیح دهیم علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست و چگونه می‌توان از این عارضه جلوگیری کرد. 

چرا ایمپلنت دندان پس زده می‌شود؟

قبل از اینکه در مورد علائم پس زدن ایمپلنت دندان صحبت کنیم، بد نیست ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که چرا ایمپلنت دندان پس زده می‌شود. از مهم‌ترین و اصلی‌ترین دلایل پس زدن ایمپلنت دندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ابتلا به بیماری‌های لثه‌ای درمان نشده
  • ابتلا به عفونت شدید لثه و دندان
  • ابتلا به بیماری‌های خودایمنی نظیر بیماری پروانه‌ای، ام اس، دیابت، آرتریت روماتوئید و …
  • سوء مصرف مواد مخدر، سیگار و قلیان
  • رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان
  • پایین بودن تراکم استخوان فک 
  • ابتلا به سرطان و درمان‌های پرتودرمانی و شیمی درمانی
  • ابتلا به پوکی استخوان شدید
  • مراجعه به دندانپزشک غیر متخصص 
  • استفاده از متریال نامناسب در کاشت ایمپلنت دندان
  • استفاده از تکنیک اشتباه برای نصب ایمپلنت
  • اشتباه در تعیین محل نصب ایمپلنت دندان
  • حساسیت به مواد تشکیل دهنده ایمپلنت 

بیشتر بخوانید: حساسیت به ایمپلنت دندان

پس زدن ایمپلنت دندان

علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

اجزای ایمپلنت در مراحل و زمان‌های مختلف درون دهان تعبیه می‌شوند. اولین مرحله در کاشت ایمپلنت، نصب پایه ایمپلنت درون استخوان فک است. پس از این کار، مدتی به استخوان فک فرصت داده می‌شود تا به پایه ایمپلنت جوش بخورد. دندانپزشک بعد از اینکه از جوش خوردن پایه ایمپلنت مطمئن شود، بخش‌های بعدی را نصب خواهد کرد. اما گاهی به دلایلی که در بخش قبل گفتیم، پایه ایمپلنت به استخوان فک جوش نمی‌خورد و شاهد بروز عارضه پس زدن ایمپلنت دندان خواهیم بود. درصد شیوع این عارضه بسیار کم بوده و معمولا با علائم زیر همراه است:

درد و ناراحتی مداوم در محل ایمپلنت دندان

اگر بخواهیم صادق باشیم، درد و ناراحتی جزء جدانشدنی خدمات دندانپزشکی هستند. یعنی هیچ خدمات دندانپزشکی‌ای وجود ندارد که کاملا بدون درد باشد. بنابراین درد و ناراحتی بعد از کاشت ایمپلنت کاملا قابل توجیه است، در صورتی که بیشتر از هفت روز طول نکشد. اگر درد و ناراحتی بعد از ایمپلنت دندان بیشتر از یک هفته طول بکشد و حتی با گذشت زمان بر شدت آن افزوده شود، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. زیرا این مشکل می‌تواند نشانه پس زدن ایمپلنت دندان باشد. 

شل شدن و لق شدگی ایمپلنت دندان

از دیگر علائم مهم پس زدن ایمپلنت دندان، لق شدگی و شل شدن پایه ایمپلنت درون استخوان فک است. پایه ایمپلنت از همان ابتدای نصب، بسیار محکم در جای خود قرار می‌گیرد و به هیچ وجه نباید تکان بخورد. هر زمان که احساس کنید پایه ایمپلنت شل شده و از جای خود بیرون می‌آید، احتمال پس زدن ایمپلنت وجود دارد و باید برای معاینه بیشتر به دندانپزشکی مراجعه کنید. 

مشکل در غذا خوردن و جویدن

در روزهای ابتدایی کاشت ایمپلنت دندان، درد کاملا طبیعی و منطقی است. زیرا بافت‌های لثه و استخوان فک آسیب دیده هستند و یک بافت ناآشنا در آن‌ها قرار گرفته است. به همین دلیل است که دندانپزشکان توصیه می‌کنند در روزهای ابتدایی کاشت ایمپلنت دندان بیشتر از غذاهای نرم و آبکی استفاده کنید تا به ایمپلنت فشار وارد نشود. اما این عارضه کوتاه مدت بوده و نهایتا یک هفته طول می‌کشد. اگر بیشتر از یک هفته بعد از کاشت ایمپلنت دندان همچنان برای غذاخوردن و جویدن مشکل داشتید، باید حتما با دندانپزشک خود در مورد احتمال پس زدن ایمپلنت دندان صحبت کنید.  

التهاب و تورم لثه

التهاب و ورم لثه بعد از کاشت ایمپلنت دندان، یک عارضه موقتی و البته شایع است. دلیل بروز این عارضه، دستکاری بافت لثه برای کاشت ایمپلنت دندان است و معمولا خطرناک نیست. اما اگر التهاب لثه بعد از کاشت ایمپلنت بیشتر از ۱۰ روز طول بکشد، احتمال پس زدن ایمپلنت وجود دارد. اگر شدت ورم خفیف باشد، دندانپزشک آنتی بیوتیک و داروی ضد التهاب تجویز می‌کند. البته به خاطر داشته باشید که مصرف هر گونه داروی آنتی بیوتیک بدون نظر و تجویز پزشک، کاملا خطرناک بوده و اکیدا باید از انجام آن خودداری کنید. 

بروز واکنش‌های آلرژیک

با اینکه بسیار کمی از افراد به فلز تیتانیوم حساسیت نشان می‌دهند، اما باز هم احتمال کمی برای بروز این عارضه وجود دارد. به این ترتیب افراد نسبت به فلز تیتانیوم واکنش نشان داده و همین مساله پس زدن ایمپلنت دندان را به دنبال دارد. واکنش آلرژیک ناشی از پس زدن ایمپلنت با علائمی چون از دست دادن حس چشایی، ورم صورت و دهان، قرمزی صورت، سوزن سوزن شدن لثه و تورم زبان خود را نشان می‌دهد. این عارضه بسیار خطرناک است و به محض بروز علائم آن باید به مراکز درمانی مراجعه کرد. 

فرورفتگی یا برآمدگی در نواحی اطراف ایمپلنت

به طور کلی نباید در اطراف ایمپلنت دندان هیچ گونه برآمدگی یا فرورفتگی‌ای وجود داشته باشد. وجود هر گونه فرورفتگی و برآمدگی در این نواحی، نشانه پس زدن ایمپلنت به دلیل کمبود تراکم استخوان و تحلیل رفتن لثه است. بنابراین این علامت را باید کاملا جدی گرفته و در مورد آن با دندانپزشک خود مشورت کنید. 

بیشتر بخوانید: بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت چیست؟

عوارض پس زدن ایمپلنت چیست؟

عوارض پس زدن ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت جوش نخورده عوارض خطرناکی ممکن است به همراه داشته باشد. این عوارض عبارت اند از:

  • ایمپلنت جوش نخورده می‌تواند محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها باشد. 
  • رشد باکتری‌ها در محل ایمپلنت زمینه‌ساز عفونت‌های موضعی و سیستماتیک می‌شود.
  • ایمپلنت می‌تواند بافت‌های اطراف را ملتهب کرده و به آن‌ها آسیب برساند.
  • ایمپلنت‌هایی که به درستی جوش نخورده اند، توانایی جا به جایی و حرکت دارند و با حرکت خود می‌توانند به دندان‌های مجاور و استخوان فک آسیب بزنند.
  • جوش نخوردن ایمپلنت همچنین عوارض روانی‌ای به همراه دارد و احساس نارضایتی از چهره را در فرد افزایش می‌دهد. 

بیشتر بخوانید: عوارض ایمپلنت دندان چیست

آیا پس زدن ایمپلنت دندان درمان دارد؟

نوع درمان پس زدگی ایمپلنت بستگی به شدت و وسعت این عارضه متفاوت خواهد بود. برای مثال در موارد خفیف دندانپزشک با تجویز آنتی بیوتیک خوراکی و داروهای ضد التهابی وضعیت التهابی ناشی از پس زدن ایمپلنت دندان را کنترل می‌کند و در نهایت ایمپلنت دندان جوش می‌خورد. اما گاهی وسعت عارضه بیشتر بوده و نمی‌توان با تجویز دارو آن را کنترل کرد. در این شرایط ایمپلنت برداشته می‌شود و سپس جراحی ترمیمی برای استخوان لثه صورت می‌گیرد. در نهایت بعد از گذشت مدتی دندانپزشک تصمیم می‌گیرد که آیا می‌توان از کاشت ایمپلنت مجدد استفاده کرد یا باید از روش‌های جایگزین ایمپلنت کمک گرفت. 

بیشتر بخوانید: عفونت ایمپلنت دندان چیست

پیشگیری از پس زدن ایمپلنت دندان

مراقبت درست از ایمپلنت دندان مهم‌ترین عاملی است که به جلوگیری از پس زدن ایمپلنت کمک می‌کند. بنابراین اگر قصد دارید جای خالی دندان‌های از دست رفته خودتان را با ایمپلنت پر کنید، باید از روش‌های مراقبتی قبل و بعد از ایمپلنت دندان به خوبی اطلاع داشته باشید. با رعایت کردن نکات زیر احتمال پس زدن ایمپلنت دندان به صفر می‌رسد:

  • اگر سیگار می‌کشید، سیگار را ترک کنید. زیرا سیگار با افزایش احتمال عفونت احتمال پس زدن ایمپلنت دندان را نیز افزایش می‌دهد. 
  • اگر به بیماری‌های لثه مبتلا هستید قبل از کاشت ایمپلنت، برای درمان بیماری خود اقدام کنید.
  • مواد غذایی‌ای مثل نمک، چربی یا شکر را که باعث ضعف سیستم ایمنی می‌شوند، کمتر مصرف کنید. 
  • قبل از جراحی کاشت ایمپلنت، حتما میزان تراکم استخوان فک خود را بررسی کنید. در صورت نیاز پیوند استخوان نیز انجام دهید.
  • رژیم غذایی سالم و سرشار از مواد غذایی مقوی داشته باشید.
  • ورزش‌های آرام و سبک مثل پیاده‌روی و یوگا کار کنید.
  • از مسواک و نخ دندان حتما استفاده کنید.
  • هر ۶ ماه یک بار به طور منظم برای معاینه دندان‌ها به دندانپزشکی مراجعه کنید. 
ایمپلنت دندان

سخن پایانی 

درد مداوم و شدید، شل شدن ایمپلنت، ناتوانی در غذاخوردن و تورم لثه از جمله مهم‌ترین علائم پس زدن ایمپلنت دندان هستند. در این مقاله از مجله دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت سعی کردیم به طور کامل علائم و علل پس زدن ایمپلنت دندان را بررسی کنیم. در بیشتر موارد بعد از تشخیص به موقع پس زدن ایمپلنت دندان، دندانپزشک اجزای ایمپلنت فعلی را خارج کرده و بعد از گذشت مدتی برای جراحی و درمان مجدد تصمیم می‌گیرد. مهم‌ترین عامل بروز این عارضه، تجربه و تخصص دندانپزشک شما است. 

در صورتی که برای کاشت ایمپلنت دندان خود به یک دندانپزشک با تجربه و متخصص نظیر دکتر هومن پاک نیت مراجعه کنید، دیگر نیازی نیست نگران عوارض ایمپلنت دندان باشید. برای رزرو نوبت مشاوره رایگان کاشت ایمپلنت دندان در مطب دکتر هومن پاک نیت اطلاعات خود را در فرم زیر وارد کنید. 

سوالات متداول 

آیا پس زدن ایمپلنت خطرناک است؟

بله، اما به شرطی که زود تشخیص داده شده و درمان شود. 

دلیل پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

استفاده از متریال نامناسب، نصب نادرست، پوسیدگی، آلرژی، زاویه نادرست ایمپلنت، ابتلا به بیماری‌های لثه‌ای و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان از جمله دلایلی هستند که منجر به پس زدن ایمپلنت دندان می‌شوند.

آیا پس زدن ایمپلنت دندان می‌تواند در صحبت کردن و غذاخوردن مشکل ایجاد کند؟

بله. اگر ایمپلنت دندان به دلیل نصب نادرست پس زده شود، می‌تواند منجر به اختلال در صحبت کردن و غذاخوردن شود. 

علائم پس زدن ایمپلنت دندان چیست؟

احساس کردن ایمپلنت در دهان، احساس شل شدن و تکان خوردن ایمپلنت، احساس درد هنگام غذاخوردن، درد و تورم مداوم بعد از گذشت یک هفته از جمله علائم پس زدن ایمپلنت دندان هستند. 

بعد از مشاهده علائم ایمپلنت دندان چه باید کرد؟

در صورت مشاهده هر یک از علائم پس زدن ایمپلنت دندان، هر چه سریع‌تر به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا درمان به موقع انجام شود. 

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

مطالب مرتبط
بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت چیست؟

بهترین آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت چیست؟

در سال‌های گذشته کاشت ایمپلنت دندان به عنوان روش استاندارد درمان جای خالی دندان‌های از دست رفته بسیار مورد توجه بیماران قرار گرفته است. براساس اینکه کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی یا دیجیتال انجام می‌شود با مقداری درد، خونریزی، تورم و التهاب همراه خواهد بود. همچنین گاهی به دلایلی

کیست دندان چیست؟ علائم و روش‌های درمان کیست دندان

کیست دندان چیست؟ علائم و روش‌های درمان کیست دندان

کیست دندان یکی از عارضه‌های نسبتا شایع مربوط به دهان و دندان است. کیست دندان هم کودکان و هم بزرگسالان را درگیر می‌کند. کیست‌های دندانی، توده‌هایی از بافت نرم هستند که درون آن‌ها پر از مایعی چرکی است و در اطراف دندان‌ها ایجاد می‌شوند. کیست دندان در اغلب موارد، غیرسرطانی

اوردنچر چیست؟ برای چه کسانی توصیه می شود

اوردنچر چیست؟ برای چه کسانی توصیه می شود

از دست دادن دندان به خصوص در سن بالا یک مشکل شایع است. افراد به دلایل مختلفی مجبور می‌شوند یکی یا چندتا از دندان‌های خود را بکشند. بعد از کشیدن دندان باید بلافاصله جای خالی آن به روش مناسبی پر شود. یکی از این روش‌ها اوردنچر است که همان دندان

برای هر فک چند ایمپلنت لازم است؟ تعداد ایمپلنت لازم برای کاشت در شرایط مختلف بی دندانی

برای هر فک چند ایمپلنت لازم است؟ تعداد ایمپلنت لازم در جایگزینی دندان از دست رفته

بی دندانی به شرایطی گفته می‌شود که فرد در طی آن یک یا چند تا از دندان‌های خود را از دست داده باشد. بی دندانی به دلایلی مخلتفی مثل ضربه، فشار زیاد، پوسیدگی شدید، اعتیاد، کهولت سن و یا ضعیف‌بودن دندان‌ها ممکن است ایجاد شود. چیزی که اهمیت دارد، این