راه‌های درمان درد دندان بعد از عصب کشی – بررسی علت و راه‌های درمان

راه‌های درمان درد دندان بعد از عصب کشی - بررسی علت و راه‌های درمان

عصب‌کشی دندان، یک درمان متداول برای کنترل عفونت‌های دندانی و حفظ ساختار دندان است. در این درمان، ابتدا پالپ عفونی از دندان خارج شده و بعد کانال ریشه به خوبی پاکسازی می‌شود و در نهایت دندانپزشک آن را با مواد مخصوص پر می‌کند. بعد از اتمام درمان، به دلیل اعمالی که در حین عصب‌کشی انجام شده است بیمار کمی درد دارد اما درد نهایتا برطرف می‌شود. با این جال گاهی به دلیل وجود عفونت ثانویه، درمان نامناسب و غیراصولی درد دندان بعد از عصب‌کشی بیشتر از ۱۰ روز طول می‌کشد. در این شرایط مراجعه به دندانپزشک برای بررسی علت و راه‌های درمان درد دندان بعد از عصب کشی الزامی است. در ادامه این مقاله به بررسی راه‌های درمان درد دندان بعد از عصب کشی می‌پردازیم.

درد دندان بعد از عصب‌کشی چقدر طول می‌کشد؟

درد دندان بعد از عصب‌کشی چقدر طول می‌کشد؟

بلافاصله بعد از عصب‌کشی و زمانی که تاثیر داروهای بی‌حسی از بین می‌رود، درد دندان شروع می‌شود. این درد زیاد شدید و ناتوان‌کننده نیست و معمولا با مصرف قرص‌های مسکن برطرف می‌شود. حتی گاهی در کنار درد دندان فرد دچار درد فک هم می‌شود که به دلیل بازبودن زیاد دهان است. درد دندان بعد از عصب‌کشی ممکن است بعد از گذشت ۷۲ ساعت یا ۱۰ روز بعد از عصب‌کشی ادامه پیدا کند. اگر این زمان بیشتر شود، باید به دندانپزشکی مراجعه کرد.

علت درد دندان بعد از عصب‌کشی چیست؟

عصب‌کشی در حالت کلی، درمان اصلی عفونت دندان است و از انتشار عفونت و درد دندان جلوگیری می‌کند. در طی عصب‌کشی به دلیل تزریق داروی بی‌حسی شما هیچ دردی احساس نمی‌کند. اما برخی از افراد بعد از عصب‌کشی همچنان درد دارند. پنج دلیل معمول درد دندان بعد از عصب‌کشی را در ادامه توضیح می‌دهیم:

التهاب دندان و بافت اطراف آن

التهاب یکی از عوارض معمول عصب‌کشی است و می‌تواند دلیل اصلی درد دندان بعد از عصب‌کشی باشد. همچنین گاهی ممکن است عفونت بافت‌های اطراف به خصوص رباط‌های کناری دندان را ملتهب کند. این التهاب می‌تواند از چند روز تا چند هفته بعد از عصب‌کشی همچنان ادامه پیدا کند، اما قابل تحمل بوده و بدون نیاز به درمان از بین می‌رود.

پرکردگی وسیع دندان

اگر بخش وسیعی از دندان دچار عفونت باشد، دندانپزشک تمام بخش‌های عفونی را از کانال دندان خارج کرده و بعد با مواد پرکننده آن را مهر و موم می‌کند. در این شرایط مواد پرکننده باید با احتیاط زیادی استفاده شوند، زیرا در صورت استفاده بیش از حد دندان در ارتفاع بیشتری قرار گرفته و همین باعث درد می‌شود. در این شرایط مراجعه به پزشک برای تنظیم میزان مواد پرکننده الزامی است.

آسیب به بافت‌های اطراف

عصب‌کشی جزو درمان‌های بسیار حساس در دندانپزشکی است و برای این کار باید حتما به دندانپزشکان با تجربه مراجعه کنید. زیرا هر اشتباه کوچک یا فشار بیشتر به کانال دندان آسیب زده و باعث پارگی بافت‌های اطراف می‌شود. برای مثال اگر سوهان با فشار زیادی استفاده شود، از نوک ریشه خارج شده و بافت زیرین را پاره می‌کند. به همین دلیل است که شما تا چند روز بعد از عصب‌کشی همچنان احساس درد دارید.

وجود کانال ریشه ناقص یا مخفی

بیشتر دندان‌ها یک کانال ریشه دارند، اما گاهی برخی از آن‌ها به خصوص دندان‌های آسیاب ممکن است کانال‌های ناقص یا پنهان هم داشته باشند. ممکن است دندانپزشک متوجه این کانال‌ها نباشد و تنها کانال اصلی دندان را عصب‌کشی کند. به این ترتیب اعصاب آسیب دیده‌ای که داخل دندان باقی مانده‌اند همچنان باعث ایجاد درد می‌شوند.

عفونت ثانویه

برداشتن پالپ دندان عفونی قبل از عصب‌کشی بسیار مهم است. اگر این مرحله به درستی انجام نشود، بخشی از عفونت داخل دندان باقی می‌ماند و باعث ایجاد عفونت ثانویه در کانال دندان می‌شود. عفونت ثانویه می‌تواند منجر به درد دندان شود.

ورود هیپوکلریت سدیم به کانال ریشه

یکی دیگر از علت‌های شایع درد دندان بعد از عصب‌کشی، ورود ماده‌ای به نام هیپوکلریت سدیم به کانال ریشه دندان است. هیپوکلریت سدیم به منظور پاکسازی کلی فضای دندان در حین درمان عصب‌کشی استفاده می‌شود. این ماده اگر به اندازه استفاده شود و کاملا از درون دندان پاک شود، دردی ایجاد نمی‌کند. اما اگر مقدار کمی از هیپوکلریت سدیم درون ریشه دندان باقی بماند و به کانال‌های آن برسد، باعث درد دندان بعد از عصب‌کشی می‌شود.

بیشتر بخوانیم: نحوه مصرف آموکسی سیلین و مترونیدازول برای عفونت دندان

علت درد دندان بعد از عصب‌کشی چیست؟

برای درد دندان بعد از عصب‌کشی چه باید کرد؟

بعد از عصب‌کشی لازم است تا چند روز مراقبت‌های خاصی را انجام دهید تا درمان شما کامل شود. این مراقبت‌ها همچنین به کاهش درد دندان بعد از عصب‌کشی کمک می‌کنند. مسواک‌زدن درست، استفاده از نخ دندان، رعایت رژیم غذایی و استفاده از دهانشویه جزو مراقبت‌های ضروری بعد از عصب‌کشی دندان هستند که نقش موثری در کاهش درد دندان بعد از عصب‌کشی دارند. اگر با رعایت این مراقبت‌ها درد دندان همچنان ادامه یافت، باید حتما با دندانپزشک خود مشورت کنید. روش‌های زیر برای کنترل درد دندان بعد از عصب‌کشی موثر هستند:

  1. استفاده از کمپرس سرد:
    • یکی از بهترین و ایمن‌ترین راه‌ها در تسکین درد دندان بعد از اعمال دندانپزشکی به خصوص عصب‌کشی، استفاده از کمپرس سرد است. کمپرس سرد را باید هر ۱۵ دقیقه یک بار روی ناحیه‌ای که درد می‌کند بگذارید. از قراردادن مستقیم یخ روی لثه یا گونه بپرهیزید و یخ را حتما درون یک کیسه پلاستیکی قرار دهید.
  2. شستشوی دهان با آب و نمک:
    • محلول آب و نمک، یک دهانشویه طبیعی، ارزان و فوق‌العاده قدرتمند در کاهش درد دندان بعد از عصب‌کشی است. بعد از عصب‌کشی دندان می‌توانید ۲ یا سه بار در روز دهان خود را با آب و نمک بشویید.
  3. استفاده از روغن میخک:
    • روغن میخک به صورت طبیعی، دارای خواص بی‌حس کنندگی است و در طب سنتی از آن برای تسکین دردهای مختلف از جمله درد دندان استفاده می‌شود. به این ترتیب درد دندان بعد از عصب‌کشی را نیز می‌توان به کمک این روغن تسکین بخشید. بعد از عصب‌کشی دندان، مقداری روغن میخک را روی یک اپلیکاتور یا مقداری پنبه استریل ریخته و آن را برای ۱۰ دقیقه در محل درد قرار دهید. همچنین می‌توانید چند قطره روغن میخک را درون آب ریخته و با آن دهان را بشویید.

برای درد دندان بعد از عصب‌کشی چه قرصی بخوریم؟

اگر درد دندان بعد از عصب‌کشی، تنها به علت اعمال جراحی دندانپزشک باشد باید از قرص‌های مسکنی که برای تسکین دردهای معمول استفاده می‌شوند، استفاده کنید. قرص ایبوپروفن متداول‌ترین قرصی است که می‌توانید برای تسکین درد دندان بعد از عصب‌کشی مصرف کنید. به جز ایبوپروفن می‌توانید از قرص‌های مسکن دیگر چون ژلوفن، استامینوفن، ناپروکسن و .. نیز استفاده کنید. توصیه ما این است که تا جای ممکن از مصرف خودسرانه دارو اجتناب کرده و قرص‌های مسکن را هم با نظر و تجویز پزشک خود مصرف کنید.

اما گاهی درد دندان بعد از عصب‌کشی، به دلایل دیگری چون باقی‌ماندن عفونت در دندان یا عفونت مجدد ایجاد می‌شود. در این شرایط علاوه بر قرص مسکن، مصرف قرص آنتی‌بیوتیک با تجویز دندانپزشک ضروری است. در این باره باید حتما با دندانپزشک مشورت کنید، در غیراینصورت درمان عفونت دندان مختل می‌شود. در مقاله‌های قبلی می‌توانید اطلاعات بیشتری در مورد قرص‌های آنتی‌بیوتیک برای عفونت دندان و لثه کسب کنید.

بیشتر بخوانیم: قرص چرک خشک کن قوی برای عفونت دندان

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کرد؟

هر چند همان طور که گفتیم درد دندان بعد از عصب کشی تا ۱۰ روز طبیعی است، اما اگر در کنار درد علائمی چون علائم زیر را داشتید، باید به مطب دندانپزشک خود مراجعه کرده و او را از شرایط خود مطلع کنید. علائم هشداردهنده و جدی بعد از عصب کشی دندان عبارت اند از:

  • بعد از گذشت ۱۰ روز درد دندان عصب کشی شده نه تنها کم نشده، بلکه شدیدتر هم شده است.
  • دهان‌تان به شدت بوی بدی می‌دهد.
  • بافت‌های کناری دندان عصب‌کشی شده قرمز و متورم هستند.
  • درد دندان به صورت ضربان‌دار بوده و شب‌ها شدت می‌گیرد.

بیشتر بخوانیم: روش های خانگی برای درمان دندان درد

سخن پایانی

درمان عصب‌کشی، روشی است که در آن بخش‌های عفونی از دندان خارج شده و سپس داخل کانال ریشه دندان با مواد مخصوص پر می‌شود. محل دندان به دلیل جراحی و اعمال دندانپزشکی در حین درمان، از سه تا هفت روز درد دارد. اما اگر درد شدید‌تر شود و بیشتر از یک هفته طول بکشد، باید به دندانپزشک مراجعه کرد. در این مقاله از مجله دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت راه‌های درمان درد دندان بعد از عصب کشی را بررسی کردیم. شما می‌توانید برای اطلاع از نحوه رزرو نوبت از مطب دندانپزشکی دکتر هومن پاک نیت و استفاده از خدمات مشاوره رایگان در فرم زیر اطلاعات خود را وارد کنید تا با شما تماس بگیریم.

اشتراک گذاری:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت توسط reCAPTCHA و گوگل محافظت می‌شود حریم خصوصی و شرایط استفاده از خدمات اعمال.

مطالب مرتبط
بهترین دندان مصنوعی برای افراد جوان چیست؟

بهترین دندان مصنوعی برای افراد جوان چیست؟

دندان مصنوعی، قدیمی‌ترین راهکاری است که برای پرکردن جای خالی دندان‌های از دست رفته به کار می‌رود. استفاده از دندان مصنوعی با وجودآمدن روش‌های جدید مثل کاشت ایمپلنت دندان، هنوز هم طرفداران زیادی دارد و افراد زیادی به دلایلی دندان مصنوعی را ترجیح می‌دهند. زمانی که بحث استفاده از دندان

درمان خانگی عفونت دندان روکش شده – بررسی روش‌های مختلف خانگی و دارویی

روکش دندان به منظور زیبایی و رفع نواقص دندانی یا حفظ ساختار دندان در پوسیدگی‌های شدید به کار می‌رود. این روش به طور کلی باعث افزایش سلامت دندان و دهان می‌شود، اما گاهی به دلیل نصب غیراصولی یا دلایل دیگر، دندان زیر روکش دچار عفونت می‌شود. عفونت دندان روکش شده

چای و نمک برای عفونت دندان چه تاثیری دارد؟

چای و نمک برای عفونت دندان چه تاثیری دارد؟

در حالت کلی، دندانپزشکان با روش‌های طب سنتی و خانگی برای درمان بیماری‌های دهان و دندان موافق نیستند. دلیل مخالفت آن‌ها، مقاوم شدن باکتری‌ها و همچنین از بین نرفتن کامل عفونت است. روش‌های سنتی و خانگی شاید برای مدتی علائم عفونت دندان را از بین ببرند، اما هرگز نمی‌توانند جایگزین

چگونه عفونت دندان را خارج کنیم؟

چگونه عفونت دندان را خارج کنیم؟

یکی از مشکلات آزاردهنده و البته خطرناک دندانی، عفونت دندان است که به دلیل نفوذ باکتری‌ها به عمق دندان اتفاق می‌افتد. عفونت دندان در صورتی که درمان نشود، تبدیل به وضعیتی بحرانی شده و باعث بروز مشکلاتی چون آبسه دندان، درد و تورم شدید می‌شود. در این شرایط مراجعه به